Hírek

Konferencia 2014. január 21.-én

Konferencia 2014. január 21.-én

A Munkástanácsok Országos Szövetsége Soós Adrianna foglalkoztatáspolitikai szakértő vezetésével a jokepzes.hu elnevezésű képzési információs rendszer létrehozásán dolgozik. Fontos tényező - Nyugat-Európában jól látható a tendencia -, hogy a jobb képzettséggel is javítható a munkavállalók pozíciója, és csökkenthető a munkanélküliség.

Ma már Magyarországon is számos felnőttképzési lehetőség van, de nem lelhetők föl egy helyen, rendszerezett formában, így nehéz megtalálni a leginkább megfelelőt a hely, időpont, minőség, költségek, elhelyezkedés, elérhető támogatások szempontjából.

Jelenleg a fő problémát az okozza, hogy nincs orientáció a képzőről és a képzésről a jelentkező számára, így gyakran a legolcsóbbat, vagy az éppen elsőként látottat, nem a legmegfelelőbbet választja. Sokan azért nem jelentkeznek a felnőttképzésre, mert egyszerűen nem találják meg az éppen megfelelő intézményt, így végképp kimaradnak a képzésből. A tanulni vágyó felnőttek nem ismerik a támogatási lehetőségeket, gyakran elvesznek az információk a képzők és támogatók közötti mozgás közben.

Célunk első körben megnyerni a képző cégeket, hogy csatlakozzanak a tervezett képzésajánló információs rendszerhez, és tartós együttműködést indítsunk el a képzési vállalkozások, a képzést kereső felnőttek, a foglalkoztatási szervezet és más a felnőttek képzéseit segítő, vagy támogató intézmények között.

KIKNEK SZÓL A HONLAP?

A tanulni szándékozó felnőtteknek, a felnőtteket képző vállalkozásoknak, intézményeknek, akik szeretnék ismertebbé tenni képzéseiket, és természetesen a munkaadóknak, a HR-eseknek, akik képzést keresnek munkavállalóiknak.

MILYEN INTÉZMÉNYEK SZEREPELHETNEK A JOKÉPZÉS.HU-N?

OKJ szerinti képzések – Felnőttképzők

Nyelvi képzések – Nyelviskolák

Egyéb, a képzők által ajánlott programok

Támogatások és elérhetőségük módja –támogatott képzések

OKJ-n kívüli tanfolyamok, tréningek

Munkaügyi központok, akik képzést keresnek az álláskeresőknek

Az összes indítható képzés és az elérhető teljes képzési kínálat egy felületen (iskolarendszeren kívüli képzések)

A JÓKÉPZÉS.HU ELŐNYEI

A jokepzes.hu oldalon rendszeresen aktualizált, egységesített képzési listát találhatnak az érdeklődők, és a képzésekről elérhető kivonatolt részletes tájékoztatót is tartalmazza majd (hely, időtartam, ár, képzettség, oktatók, időbeosztás, egyéb releváns információk, például munkalehetőségek), amely kizárólag minősített képzőintézményeket tartalmaz.

A honlapon lehetőség nyílik a képzésekre történő online jelentkezésre. Az egyes képzésekre jelentkezők számának nyomon követhetősége is megvalósul. A jokepzes.hu ingyenes reklámfelületet biztosít a képző intézmények részére, mivel a képzések megjelenítése ingyenes lesz.

A jokepzes.hu-nak feltehetően nagyobb lesz az ismertsége, mint egy-egy felnőtteket képző intézmény honlapjának, hiszen az induló képzések széles körét sok szakirányban tartalmazza. A weblap segít abban, hogy több hallgató jelentkezzen képzésekre, és segíti a képzők közti koordinációt.

A honlap segíti a képzők és a támogatók közti kapcsolatot, egyszerűsíti a képzéssel kapcsolatos adminisztrációt.

A JÓKÉPZÉS.HU GARANCIA A JÓ KÉPZÉSRE

A jokepzes.hu nem tartalmaz elfogadhatatlan színvonalú képzéseket – csak a Felnőttképzési törvényben foglalt engedélyezési eljárás alapján minősített ajánlatokat fogadunk el.

Támogatott képzések esetén elfogadjuk a támogató által a képzéssel meghatározott kritériumoknak megfelelő minősítést - minden támogatott képzés felkerül a programba.

Egyéb esetben legalább 2 munkaadótól vagy 20 végzett hallgatótól szerzett pozitív referencia szükséges a honlapon való jelenléthez. Továbbá a hallgatói visszajelzések alapján levesszük azokat a képzőket a listáról, ahol a képzés színvonala, a képzés feltételei nem megfelelőek.

Várhatóan teljes funkciókkal februártól lesz elérhető, de a csatlakozás már januártól lehetséges. A támogatónak /MEH/ január végéig kell beszámolnunk a fejlesztés állásáról, aminek a lelke az ajánlható képzések és képzők köre.

A szolgáltatást telefonos és online képzési tanácsadás egészíti ki.


« vissza a hír listához