Mezőgazdasági gépész - Átképző Felnőttképző

Képzés bemutatása:

A szakképesítés munkaterületének rövid leírása: A mezőgazdaságban alkalmazott erő és munkagépek önjáró betakarítógépek, mezőgazdasági rakodógépek előkészítése üzemeltetésre, beállítása, az agrotechnikai követelményeknek megfelelő üzemeltetése. A szakképesítéssel rendelkező képes: - együttműködni munkahelyi vezetőivel, szakembereivel, munkavállalókkal, a munkájával összefüggő feladatok megoldásában - karbantartani, üzemeltetni a mezőgazdasági erő- és munkagépeket, gépészeti berendezéseket, - elhárítani a mezőgazdasági erő- és munkagépek, gépészeti berendezések üzemzavarait, - közreműködni a mezőgazdasági erő- és munkagépek, gépészeti berendezések nagyjavításában.

Képzettséggel betöltendő munkakör:

FEOR száma FEOR megnevezése A szakképesítéssel betölthető munkakör(ök) . 8421 Mezőgazdasági, erdőgazdasági, növényvédő gép kezelője Traktorvezető 3.1.3. Vegyszeres növényvédőgép kezelője 3.1.4. Önjáró betakarítógép kezelője 3.1.5. Talajjavítási gépkezelő 3.1.6. Talajtisztító gépkezelő 3.1.7. Mezőgazdasági arató-cséplő gép vezetője 3.1.8. Mezőgazdasági kotrógépkezelő 3.1.9. Mezőgazdasági rakodógép kezelő 3.1.10. Nádvágó gépkezelő 3.1.11. Növényvédő gépész 3.1.12. Cséplőgépkezelő 3.1.13. Csíráztató-gépkezelő 3.1.14. Fejő- és tejkezelő gép kezelője

Szakmai követelmények:

A szakképesítés szakmai követelménymoduljainak az állam által elismert szakképesítések szakmai követelménymoduljairól szóló kormányrendelet szerint azonosító száma megnevezése 10974-12 Agrár munka-, tűz- és környezetvédelem 11048-12 Agrárgépészeti alapfeladatok .11046-12 Erőgépek 11044-12 Mezőgazdasági munkagépek 11047-12 Mezőgazdasági és gazdálkodási alapismeretek 11045-12 Mezőgazdasági gépek üzemeltetése 11497-12 Foglalkoztatás I. 11499-12 Foglalkoztatás II. 11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság VIZSGÁZTATÁSI KÖVETELMÉNYEK A komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei: Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele. Mezőgazdasági vontató vezetésére érvényes vezetői engedély (T, illetve C+E, C1+E kategória)

A jelentkezés feltételei:

  • Alapfokú iskolai képzettség
  • szakmai orvosi alkalmasság szükséges
  • Intézményünk minimum 12 fő jelentkezése esetén, a békéscsabai helyszínen kívül, az alábbi helyszíneken tervezi indítani tanfolyamait: Eger, Debrecen, Kecskemét, Baja, Jánoshalma Szolnok,Budapest, Székesfehérvár, Veszprém, Sopron, Pécs Elméleti képzési idő aránya: 30% 288 óra tanfolyam elvégzésével. Az elméleti tanfolyamba történt beiskolázásáról, intézményünk névre szóló hivatalos igazolást ad, melyet át kell adni a gyakorlati képzőhelynek. Gyakorlati képzési idő aránya: 70% 672 óra, mely gyakorló helyet, (mezőgazdasági vállalkozások,, őstermelők) a hallgató saját maga keresi meg, mely lakóhelyéhez legközelebb esik. . Amennyiben felmerül, a hallgató közvetlenül, a gyakorló hely részére téríti a gyakorlati képzés költségeit. A gyakorlati képzéshez, a szakmai és vizsgakövetelmények szerinti gyakorlati munkanaplót ad ki képzőszervünk, melynek alapján végezhető a gyakorlat, és hivatalosan igazolható a gyakorlati képzés megvalósítása. Csak a gyakorlati képzés megtörténtét és igazolását követően lehet szakmai vizsgára jelenteni a különböző képzések résztvevőit. Tájékoztatjuk, hogy a tanfolyami díjat, kamatmentesen, a tanfolyam ideje alatt, havi egyenlő részletekben is lehet fizetni Továbbá tájékoztatjuk, hogy a GYES-en, GYED-en stb. lévő szülőnek, a három, vagy több gyermeket nevelő családoknak, az ötven éven felülieknek, a mindenkori tanfolyami díjból, 10 % kedvezményt ad intézményünk.

Megszerezhető végzettség

Mezőgazdasági gépész

Általános tudnivalók:

A képzés hossza: 960 óra

A képzés várható indulási ideje: 2015-01-24

Jelentkezési határidő: 2015-01-24

Jelentkezés helye: Magyarország, 5600 Békéscsaba, Kis-Tabán utca 5.

Támogatott képzés?

Szakképzés?

Minimum fő: 12

Maximum fő: 34

Eddigi jelentkezések: 3

Időbeosztás: rugalmas

Árak / támogatás

Irányár: 190.000 Ft

Vizsgadíj: 60.000 Ft



Tovább a képző adatlapjára »

Jelentkezés a tanfolyamra

A képzésre a jelentkezés már lezárult!