Hírek

1 éves a jokepzes.hu

1 éves a jokepzes.hu

1 éves a jokepzes.hu

Eddig csaknem 250 000 érdeklődő keresett a portálon képzési lehetőséget!

A Munkástanácsok Országos Szövetsége 1 éve indította útjára azt a felnőttképzési portált, amelynek a célja, hogy a felnőtt lakosságot tájékoztassa a képzési lehetőségekről, és a kapcsolódó támogatásokról is.

A portálra a felnőtteket képző intézmények feltöltik képzési ajánlataikat. A képzés iránt érdeklődő felnőttek tallózhatnak az ajánlatok között, és össze tudják hasonlítani azokat. Az ajánlatok tartalmazzák a képzés jellegét/szakmai, nyelvi, infokommunikációs képzések, tréningek/, a képzéssel elérhető képzettséget, a képzés helyét, indulási idejét, hosszát, időbeosztását.   Tájékozódhatnak az érdeklődők a képzési díjról, és arról, hogy kapcsolódik-e hozzá támogatás. A képzési lehetőségeket kereső felnőttek egy helyen találhatják meg a különböző tanulási lehetőségeket, módjuk van ezeket összehasonlítani, és a legkedvezőbbet kiválasztani. Ha valamelyik képzés elnyeri az érdeklődő tetszését közvetlenül jelentkezhet is a kiválasztott programra. Ha valaki nem talál magánk képzési lehetőséget a Munkástanácsok Országos Tanácsa által biztosított telefonos és e-mailes ügyfélszolgálat segíti megtalálni a legjobb lehetőséget, a portálon esetleg nem található kínálatból is.

A képző intézményeknek is módjuk van a bemutatkozásra a portálon keresztül, hogy felkeltsék az érdeklődést a programok iránt.

A képzésre jelentkezők közül sokan vannak, akik azért szeretnének képzésbe kapcsolódni, hogy ezzel is jobb helyzetbe kerüljenek az elhelyezkedésnél. Ma már a fővárosban a támogatásokkal kapcsolatos tájékoztatásban is segítséget nyújt és egyszerűsíti az ügyfél, a támogató, és a képző intézmény közötti információáramlás folyamatát, a www.jokepzes.hu

Mivel a képző is látja, hányan érdeklődnek az általa kínált tanfolyamok iránt, és a támogató is nyomon tudja követni, hogy a közül mely képzések a népszerűek az érdeklődők körében, és melyek, amelyek helyett inkább más programot kell indítani. A portál indítása óta nőtt a képzések iránti érdeklődés és a támogatások transzparenciája.

Az elmúlt egy év tapasztalatai igen kedvezőek. Egy év alatt 246 598  képzést kereső felnőtt kereste fel a www.jokepzes.hu honlapot, amelyből 193 732 fő új felhasználó. Minden negyedik érdeklődő /52 000 fő,/ több alkalommal is felkereste a lapot. A képzést keresők 782 000 képzési ajánlatot tekintettek meg 1-1 ember 3-4 ajánlatot.

Egy-egy érdeklődő 3-4 képzési lehetőséget néz meg . Az érdeklődők között valamivel több a férfi,mint a nő, 54% -a a képzést keresőknek kerül ki az erősebb nemből. Minden korosztály fellehető az érdeklődők között, de többségük, 61%-a a tanulni vágyóknak  35 év alatti. Legtöbben Magyarországról érdeklődnek, de több mint 10 000 fő külföldről kereste a képzési alkalmakat, feltehetően külföldön élő magyarok, legtöbben Németországból, Angliából, Ausztriából, de a Kárpát-medence határon túli területeiről is, Szlovákiából, Romániából, Szerbiából, Ukrajnából is több száz, esetenként több ezer fő volt az érdeklődő.

Egyes képzések iránt igen nagy volt az érdeklődés. Nagyon sokan keresték a nyelvi képzéseket, főként angol, német, olasz nyelveket. A szakmai képzések közül igen népszerűek a pénzügyi ügyintéző, a mérlegképes könyvelő,/több mint 50 000-50 000  fő kereste fel ezeket a képzési ajánlatokat, számos energetikai műszaki foglakozás is keresett, sok volt az érdeklődő  a hulladékgyűjtő és feldolgozó szakmákban, de sokan érdeklődtek  különböző mezőgazdasági szakképesítések iránt is. Az OKJ képesítést nyújtó programok mellett, a rövidebb távú, egy-egy munkakör betöltésére irányuló képzések is több ezer fő érdeklődését váltották  ki. Jelentős számban érdeklődtek képzések iránt azok, akik nem találtak képzési lehetőséget a honlapon keresztül naponta 8-10 főnek adunk ezen az úton segítséget a képzési lehetőség vagy támogatás megtalálásához.

A képzést ajánló intézmények száma is nő, jelenleg 70 képző intézmény ajánlataiból válogathatnak az érdeklődők. Egy-egy adott időpontban 400-600 képzési ajánlat érhető el a honlapon, összesen több mint 1500 képzési programra lehetett jelentkezni a portálon keresztül. Mivel várhatóan újra indulnak az új uniós támogatású programok, továbbra is megmarad az érdeklődés honlapunk iránt, melynek népszerűsítését a pályázaton elnyert google adwards támogatás segíti,ezáltal az internetes keresések útján könnyű rátalálni portálunkra.


« vissza a hír listához