Hírek

Erasmus+ - Lehetőség tapasztalatszerzésre, tanulásra az Európai Unió országaiban

Erasmus+ - Lehetőség tapasztalatszerzésre, tanulásra az Európai Unió országaiban

Az Erasmus+ több korábbi program összevonásával jött létre, és a 2014-2020 közötti időszakra szólóan biztosítja az unió támogatásával a képzési, tapasztalatszerzési lehetőségeket. A program hatóköre kiterjed az ifjúsági, a felnőttképzésre, de különböző programok fejlesztésére is a témához kapcsolódva.

 

 

 

Bővebb információk az ec.europa.eu honlapon találhatóak. A program elemei közé tartozik a nyelvtanulás, a nyelvi sokféleség biztosítása.

 

 

Az Erasmus+ forrásait pályázati úton lehet elérni.

A pályázatokat különböző kategóriákban írják, ki melyek a következőek:

 

1. Egyéni mobilitás támogatása

Az egyéni mobilitás támogatása keretében fiatalok, felnőttek, a felsőoktatásban tanulók, oktatók, ifjúsági segítők, civil szervezetek munkatársainak külföldi tanulására és tapasztalatszerzésére van lehetőség. A program támogatja a felsőoktatásban végzettek mesterképzéseit ösztöndíj vagy hitel formájában.

2. Az együttműködés az innováció terén, a jó tapasztalatok cseréje

Ez a pályázati lehetőség módot ad, hogy több ország/legalább 3/ együttműködő partnere közösen fejlesszen a képzéshez kapcsolódóan új módszereket, tananyagokat, hogy megossza tapasztalatait egymással.

3. Szakpolitikai reformok támogatása

4. Jean Monnet tevékenységek

5. Sport

 

Az Európai Unió nemzeti irodákat bíz meg a projekt lebonyolításával, akik tájékoztatást nyújtanak, döntenek a benyújtott helyi pályázatokról, segítséget nyújtanak a program teljes ideje alatt.

 

Kik vehetnek részt a programokban?

  • Jellemzően a program országában állandó lakóhellyel rendelkezők.
  • A programok kiterjednek a felsőoktatásban, ifjúsági szakképzésben, közoktatásban, felnőttoktatásban tanulókra, a tanárokra, szakemberekre.
  • A pályázatokat intézmények nyújthatják be.

 

Bővebb információk ec.europa.eu portálon találhatóak.


« vissza a hír listához