Hírek

Ingyenes 300 órás nyelvi képzések a szakképzési centrumokban

Ingyenes 300 órás nyelvi képzések a szakképzési centrumokban

2016. szeptember végétől a budapesti és vidéki szakképzési centrumokban lehetőség nyílik arra, hogy ingyenes nyelvi, informatikai és vállalatvezetési képzésen vegyenek részt az érdeklődők.

 

Általános tudnivalók a képzésről:

Óraszámok: 1008 óra (nappali képzés), illetve 542,5 óra (esti képzés), melyből 60% idegen nyelv (angol vagy német), 30% informatikai ismeretek, 10% vállalatirányítási ismeretek.

 

Az egy éves képzés neve és nyelvi szintje:

  • Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. (OKJ 35 345 01) – kezdőről alapfokú nyelvvizsgáig.
  • Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. (OKJ 55 345 01) – alapfokú szintről középfokú nyelvvizsgáig.


 

 

Jelentkezési feltételek:

  • Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. (OKJ 35 345 01)

(1 éves, nappali, esti felnőttoktatás)
bemenet: alapfokú iskolai végzettség és bármilyen szakképesítés/szakmai végzettség (ide értve a régi szakközépiskolákban az érettségi bizonyítvánnyal tanúsított szakmai végzettséget is)

 

  • Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. (OKJ 55 345 01)

(1 éves, nappali, esti felnőttoktatás)
bemenet: érettségi vagy szakközépiskolai érettségi végzettség és bármilyen /szakmai végzettség (ide értve a régi szakközépiskolákban az érettségi bizonyítvánnyal tanúsított szakmai végzettséget is), és B1 szintű nyelvtudás az oktatott nyelvből. A képzés megkezdése előtt képzésre jelentkező szintfelmérő teszten vesz részt.

 


A beszédközpontú nyelvi képzés célja, hogy elősegítse a hallgatók alkalmazkodását az idegennyelvi környezethez, fejlessze kommunikációs készségeit és képességeit.
Célja továbbá, hogy a hallgatók olyan idegennyelvi kompetenciák birtokába jussanak, melyek segítségével mindennapi életük és munkájuk során nyitottabbá válnak a világra.
A képzés során a hatékony, gátlásoktól mentes, szabad kommunikációs attitüd kialakítás a cél.

 

Az informatikai képzés célja, hogy a képzésre jelentkező megismerje az internet nyújtotta lehetőségeket, melyeket munkájában tud használni. Ismerjen internetes keresőmotorokat, azok segítségével képes legyen információkat gyűjteni, a megszerzett információkat elektronikusan továbbítani. Munkájában tudja használni a legismertebb elektronikus ügyintézési portálokat. Tudja használni a közösségi háló nyújtotta lehetőségeket mind személyes, mind munkahelyi célokra.


Bővebb felvilágosítás és jelentkezés az ország bármelyik szakképzési centrumában, az alábbi elérhetőségeken:

 

 

 

Forrás: nive.hu


« vissza a hír listához