Hírek

Ingyenes nyelvtanfolyamok az Érdi Szakképzési centrumnál

Ingyenes nyelvtanfolyamok az Érdi Szakképzési centrumnál

Az európai uniós fejlesztési forrás bevonásával és tagállami hozzájárulással megvalósuló program célja, hogy a 16 évnél idősebb, 65 évnél fiatalabb, legfeljebb középfokú képesítéssel rendelkező, munkaképes korú lakosság nyelvtudását fejlessze. A program kiemelten fókuszál a tizenhat évnél idősebb, a szakképzésben részt vevő tanulókra – tudtuk meg Mészáros Balázstól, az ÉSZC oktatási és felnőttképzési szakmai vezetőjétől.

Az ÉSZC mind a hat intézményében elindul ez a projekt, és 36 hónapig tart majd; ebben az időszakban több mint kétezer főt szeretnének bevonni az összes érintett településen. A projekt keretében angol és német nyelven indulnak tanfolyamok, A1, A2, B1, B2 szinten, azaz az alapfoktól a középfokú nyelvvizsga előkészítéséig. A programnak nem célja és nem kimenete a középfokú nyelvvizsga; egy-egy négyhónapos tanfolyam a Centrum által kiadott tanúsítvánnyal zárul. A résztvevők heti kétszer négy tanórában (egy tanóra negyvenöt perc), munkaidő után (azaz délután négy órától) járhatnak az angol-, illetve németórákra, amelyeket a szakiskolák nyelvszakos tanárai vezetnek majd.

A nyelvtanfolyamokat a felnőttképzés keretében tartják, egy-egy csoport 14 fővel indul. A jelentkezőknek nyelvet és képzési szintet kell választaniuk. A jelentkezési lap beküldését követően tudásfelmérő tesztet írnak, ennek eredményétől függ, melyik csoportba kerülnek majd. A tanfolyam ingyenes; egyébként 120 ezer forintba kerülne. A résztvevőkkel felnőttképzési szerződést kötnek; ez azt jelenti, hogy a lemorzsolódóknak meg kell fizetniük azokat az órákat, amelyeken részt vettek.

A tanfolyam elsősorban a szakképzésben részt vevő tanulóknak szól, de a lehetőséget meghirdették a „külsősöknek” is. A képzésre csak online lehet jelentkezni. Ha valaki nem fér be a tudásszintjének megfelelő csoportba, ne keseredjen el: a tanfolyamok négyhavonta újraindulnak.

Részletek és online jelentkezési lap itt található.

Forrás: http://erdmost.hu/2018/11/07/ingyenes-nyelvtanfolyamok-az-erdi-szakkepzesi-centrumnal/


« vissza a hír listához