Pálinkakészítő - ABC Oktatási Stúdió Kft.

Képzés bemutatása:

A képzés tananyagegységei: Gyümölcspálinka gyártás: 220 óra Jogi, higiéniai és minőségbiztosítási ismeretek: 80 óra

Képzettséggel betöltendő munkakör:

Pálinkakészítő, pálinkafőző

Szakmai követelmények:

A pálinkakészítő pálinkafőzéshez, készítéshez értő, a szaktechnológia alkalmazásában jártas szakember. Elvégzi az cefrekészítést és erjesztést és a kierjedt cefre kezelését, lepárlását, a köztestermék - nyers párlat kezelését, érlelését, az elkészült pálinkát, - gyümölcs- vagy borpárlatot - a piaci igényeknek megfelelő formában palackozza. Kezeli és működteti a pálinkafőzési műveletekhez tartozó gépeket és berendezéseket. A szaktechnológia során szükséges laboratóriumi alapvizsgálatokat elvégezi, méréseinek eredményét értelmezni képes, a szükséges technológiai lépéseket mérési eredményei alapján megtervezi, végrehajtja. Ismeri és alkalmazza a jövedékitermék, adózásra, elszámolására vonatkozó hatályos jogszabályokat, rendelkezéseket. Szakmai alapismeretei alapján pálinkakóstolót, -bemutatót tart. Munkája során a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, élelmiszerhigiéniai, technológiai, tűz- munka-és környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával, a jó gyártási gyakorlat (GMP) szemléletével végzi.

A jelentkezés feltételei:

  • 17. betöltött életév
  • Alapfokú iskolai képzettség
  • szakmai orvosi alkalmasság szükséges

Megszerezhető végzettség

Szakképzettség

Általános tudnivalók:

A képzés hossza: 300 óra

A képzés várható indulási ideje: Rugalmas/folyamatos

Jelentkezési határidő: Rugalmas/folyamatos

Támogatott képzés?

Szakképzés?

Minimum fő: 15

Maximum fő: 34

Eddigi jelentkezések: 0

Időbeosztás: rugalmas

Árak / támogatás

Irányár: 200000 Ft

Vizsgadíj: 50000 Ft



Tovább a képző adatlapjára »

Jelentkezés a tanfolyamra

Amennyiben Ön regisztrált felhasználónk, kérem, jelentkezzen be!

év hónap nap
vagy
vagy
Tartózkodási hely* Az a hely, ahol életvitelszerűen él
*-gal jelzett adatok kitöltése kötelező!