Képzés bemutatása:
A képzés tananyagegységei: Gyümölcspálinka gyártás: 220 óra Jogi, higiéniai és minőségbiztosítási ismeretek: 80 óraKépzettséggel betöltendő munkakör:
Pálinkakészítő, pálinkafőzőSzakmai követelmények:
A pálinkakészítő pálinkafőzéshez, készítéshez értő, a szaktechnológia alkalmazásában jártas szakember. Elvégzi az cefrekészítést és erjesztést és a kierjedt cefre kezelését, lepárlását, a köztestermék - nyers párlat kezelését, érlelését, az elkészült pálinkát, - gyümölcs- vagy borpárlatot - a piaci igényeknek megfelelő formában palackozza. Kezeli és működteti a pálinkafőzési műveletekhez tartozó gépeket és berendezéseket. A szaktechnológia során szükséges laboratóriumi alapvizsgálatokat elvégezi, méréseinek eredményét értelmezni képes, a szükséges technológiai lépéseket mérési eredményei alapján megtervezi, végrehajtja. Ismeri és alkalmazza a jövedékitermék, adózásra, elszámolására vonatkozó hatályos jogszabályokat, rendelkezéseket. Szakmai alapismeretei alapján pálinkakóstolót, -bemutatót tart. Munkája során a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, élelmiszerhigiéniai, technológiai, tűz- munka-és környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával, a jó gyártási gyakorlat (GMP) szemléletével végzi.A jelentkezés feltételei:
- 17. betöltött életév
- Alapfokú iskolai képzettség
- szakmai orvosi alkalmasság szükséges
Megszerezhető végzettség
Szakképzettség
Általános tudnivalók:
A képzés hossza: 300 óra
A képzés várható indulási ideje: Rugalmas/folyamatos
Jelentkezési határidő: Rugalmas/folyamatos
Támogatott képzés?
Szakképzés?
Minimum fő: 15
Maximum fő: 34
Eddigi jelentkezések: 0
Időbeosztás: rugalmas
Árak / támogatás
Irányár: 200000 Ft
Vizsgadíj: 50000 Ft
Tovább a képző adatlapjára »
Jelentkezés a tanfolyamra
Amennyiben Ön regisztrált felhasználónk, kérem, jelentkezzen be!