Képzés bemutatása:
A zöldség- és gyümölcsfeldolgozó feladata a különböző zöldség- és gyümölcskészítmények technológiai műveleteinek szakszerű, önálló, gazdaságos végrehajtása a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai követelmények maradéktalan betartásával. A részszakképesítéssel rendelkező képes: - alapanyagokat (zöldség, gyümölcs) átvenni, minősíteni, tisztítani, kezelni, minőségét ellenőrizni,tárolni, előkészíteni, - zöldségkonzerveket gyártani, - gyümölcsbefőtteket készíteni, - lekvárokat, szörpöket, pulpokat, velőket előállítani, - aszalni, szárítmányokat készíteni, savanyítani, - gyártásközi fizikai, kémiai, érzékszervi vizsgálatokat elvégezni, a késztermékeket ellenőrizni és minősíteni, - technológiai berendezéseket, gépeket beállítani, üzemeltetni, tisztítani, - üzem víz- és energiagazdálkodását megszervezni, - melléktermékeket, hulladékokat kezelni, - munkafolyamatok munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai szabályait betartani és betartatni, - vállalkozást indítani, működtetni, termékeket értékesíteni.Képzettséggel betöltendő munkakör:
7112 Gyümölcs- és zöldségfeldolgozó tartósító Gyümölcsfeldolgozó 7112 Gyümölcs- és zöldségfeldolgozó tartósító Káposztasavanyító 7112 Gyümölcs- és zöldségfeldolgozó tartósító Savanyító 7112 Gyümölcs- és zöldségfeldolgozó tartósító Zöldségszárító 7112 Gyümölcs- és zöldségfeldolgozó tartósító Zöldségfeldolgozó 8111 Élelmiszer-, italgyártó gép kezelője Autoklávkezelő, konzervál 8111 Élelmiszer-, italgyártó gép kezelője Gyümölcslékészítő 8111 Élelmiszer-, italgyártó gép kezelője Konzervipari nyersanyag feldolgozó 8111 Élelmiszer-, italgyártó gép kezelője Konzervpasztörizáló 8111 Élelmiszer-, italgyártó gép kezelője Szörpfőző 8111 Élelmiszer-, italgyártó gép kezelője Szörpkészítő 8111 Élelmiszer-, italgyártó gép kezelője SzörpmesterSzakmai követelmények:
10902-12 Zöldség-, gyümölcsfeldolgozás 10890-16 Élelmiszeripari vállalkozások működtetéseA jelentkezés feltételei:
- 16. betöltött életév
- Alapfokú iskolai képzettség
- szakmai orvosi alkalmasság szükséges
- Bemeneti kompetenciák: iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető az 56/2016. (VIII. 19.) FM rendelet 3. mellékletben az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában.
Megszerezhető végzettség
Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó OKJ Bizonyítvány
Általános tudnivalók:
A képzés hossza: 360 óra
A képzés várható indulási ideje: Rugalmas/folyamatos
Jelentkezési határidő: Rugalmas/folyamatos
Jelentkezés helye: Magyarország, 2800 Tatabánya, .
Támogatott képzés?
Támogató intézmény: Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja
Szakképzés?
Minimum fő: 12
Eddigi jelentkezések: 6
Időbeosztás: Hét közben délelőtt
Árak / támogatás
Irányár: Érdeklődjön! Ft
Vizsgadíj: Érdeklődjön! Ft
Ebből fizetendő: Érdeklődjön! Ft
Tovább a képző adatlapjára »
Jelentkezés a tanfolyamra
Amennyiben Ön regisztrált felhasználónk, kérem, jelentkezzen be!