Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó - IOSZIA Duális Szak- és Felnőttképzési Intézmény

Képzés bemutatása:

A zöldség- és gyümölcsfeldolgozó feladata a különböző zöldség- és gyümölcskészítmények technológiai műveleteinek szakszerű, önálló, gazdaságos végrehajtása a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai követelmények maradéktalan betartásával. A részszakképesítéssel rendelkező képes: - alapanyagokat (zöldség, gyümölcs) átvenni, minősíteni, tisztítani, kezelni, minőségét ellenőrizni,tárolni, előkészíteni, - zöldségkonzerveket gyártani, - gyümölcsbefőtteket készíteni, - lekvárokat, szörpöket, pulpokat, velőket előállítani, - aszalni, szárítmányokat készíteni, savanyítani, - gyártásközi fizikai, kémiai, érzékszervi vizsgálatokat elvégezni, a késztermékeket ellenőrizni és minősíteni, - technológiai berendezéseket, gépeket beállítani, üzemeltetni, tisztítani, - üzem víz- és energiagazdálkodását megszervezni, - melléktermékeket, hulladékokat kezelni, - munkafolyamatok munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai szabályait betartani és betartatni, - vállalkozást indítani, működtetni, termékeket értékesíteni.

Képzettséggel betöltendő munkakör:

7112 Gyümölcs- és zöldségfeldolgozó tartósító Gyümölcsfeldolgozó 7112 Gyümölcs- és zöldségfeldolgozó tartósító Káposztasavanyító 7112 Gyümölcs- és zöldségfeldolgozó tartósító Savanyító 7112 Gyümölcs- és zöldségfeldolgozó tartósító Zöldségszárító 7112 Gyümölcs- és zöldségfeldolgozó tartósító Zöldségfeldolgozó 8111 Élelmiszer-, italgyártó gép kezelője Autoklávkezelő, konzervál 8111 Élelmiszer-, italgyártó gép kezelője Gyümölcslékészítő 8111 Élelmiszer-, italgyártó gép kezelője Konzervipari nyersanyag feldolgozó 8111 Élelmiszer-, italgyártó gép kezelője Konzervpasztörizáló 8111 Élelmiszer-, italgyártó gép kezelője Szörpfőző 8111 Élelmiszer-, italgyártó gép kezelője Szörpkészítő 8111 Élelmiszer-, italgyártó gép kezelője Szörpmester

Szakmai követelmények:

10902-12 Zöldség-, gyümölcsfeldolgozás 10890-16 Élelmiszeripari vállalkozások működtetése

A jelentkezés feltételei:

  • 16. betöltött életév
  • Alapfokú iskolai képzettség
  • szakmai orvosi alkalmasság szükséges
  • Bemeneti kompetenciák: iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető az 56/2016. (VIII. 19.) FM rendelet 3. mellékletben az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában.

Megszerezhető végzettség

Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó OKJ Bizonyítvány

Általános tudnivalók:

A képzés hossza: 360 óra

A képzés várható indulási ideje: Rugalmas/folyamatos

Jelentkezési határidő: Rugalmas/folyamatos

Jelentkezés helye: Magyarország, 2800 Tatabánya, .

Támogatott képzés?
Támogató intézmény: Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja

OKJ-s képzés?

Minimum fő: 12

Eddigi jelentkezések: 0

Időbeosztás: Hét közben délelőtt

Árak / támogatás

Irányár: Érdeklődjön! Ft

Vizsgadíj: Érdeklődjön! Ft

Ebből fizetendő: Érdeklődjön! Ft



Tovább a képző adatlapjára »

Jelentkezés a tanfolyamra

Amennyiben Ön regisztrált felhasználónk, kérem, jelentkezzen be!

év hónap nap
vagy
vagy
Tartózkodási hely* Az a hely, ahol életvitelszerűen él
*-gal jelzett adatok kitöltése kötelező!