Képzők

SZTÁV Felnőttképző zRt. Képző értékelése

Kapcsolat:

Székhely: Magyarország 1149 Budapest Angol utca 36.

Tel: +36 20 773 4001

E-mail: pogany@sztav.hu

Web: www.sztav.hu


Magunkról:

SZTÁV Felnőttképző zRt.,
a hazai felnőttképzés meghatározó vállalata

A társaság székhelye és központi képzőhelye: 1149 Budapest, Angol u. 36.
Nyilvántartásba vételi szám: E-000454/2014

Tevékenységünk
A SZTÁV zRt., illetve jogelődje 40 éve végez képzési tevékenységet.
Képzési tevékenységünk fókuszában a középfokú műszaki képzések állnak a gép-, építő- és villamosipar területén. Képzési programjainkat az ipar szakembereivel fejlesztjük, a megrendelők és a résztvevők igényeinek megfelelően alkalmazzuk. Az ország több régiójában is jól felszerelt tanműhellyel rendelkezünk.
Budapesten található a Magyar Hegesztéstechnikai Egyesület által tanúsított hegesztő felkészítő oktatóbázis és vizsgahely, önálló hűtőkamrarendszerrel működő hűtés-klíma oktató mintalaboratórium, többféle vezérléssel felszerelt CNC oktatógépek, vezetőüléses, vezetőállásos, gyalogkíséretű targoncák és kiépített tanpálya, lakatos szakmák oktatására alkalmas gyakorlati oktatóterem, építőipari képzések gyakorlóhelye, PLC-, illetve villanyszerelő oktatóterem.
Partnereinkkel együttműködve – fióktelepeinken keresztül – az ország teljes területén képesek vagyunk színvonalas felnőttképzési szolgáltatást biztosítani. A gyakorlati képzésben – a termelő vállalatokkal együttműködve – kihelyezett képzéseket valósítunk meg.
A műszaki képzések mellett – megrendelői igényekre – egyéb képzéseket és tréningeket is szervezünk.
Büszkék vagyunk rá, hogy az Állami Foglalkoztatási Szolgálat intézményein, valamint a több száz hazai kis- és középvállalkozáson túl üzleti partnereink között olyan meghatározó társaságokat tarthatunk számon, mint az Állami Autópályakezelő Zrt., Fővárosi Vízművek Zrt, Fővárosi Közterületfenntartó Zrt., MOL Nyrt., ÉRV Zrt., MÁV ZRt., Magyar Honvédség Katonai Közlekedési Központ, Magyar Posta Zrt., EGIS Gyógyszergyár Nyrt., Budapesti Erőmű Zrt., LUK Savaria Kft., REHAB Zrt., GE Hungary Power System Kft., Bombardier Transportation Hungary Kft., GANZ Acélszerkezet Zrt., BKV Zrt., Állami Nyomda Nyrt., Elzett Sopron, Felületkezelő Kft., Elekthermax Kft., Elekthermax Pápa, SZOVA Zrt., Várpalota Város Önkormányzata.

Az elmúlt év kiemelkedő képzései:
A sikeres közbeszerzések eredményeképpen az Állami Autópályakezelő Zrt. 657 munkatársa részére nyújtottunk
• emelőgépkezelő (kivéve targonca),
• földmunka-, rakodó- és szállítógép kezelő,
• alapozás, közmű- és fenntartási-gép kezelő,
• energiaátalakító-berendezés kezelője képzést.
A MÁV Zrt. több mint 1300 munkatársának ügyfélszolgálati kommunikációs képzését végeztük.
A Rohr und Stahl Kft-vel – a Budapest Főváros Kormányhivatal és a Pest Megyei Kkormányhivatal Munkaügyi Központjával kötött együttműködésnek köszönhetően – az „Állványozó + német nyelv” képzésen sikeres vizsgát tett hallgatóink számára a Rohr und Stahl Kft. magyarországi, illetve külföldi munkavégzési lehetőséget biztosított.
Angol, illetve német nyelvi képzésünkön és az Infokommunikációs technikai eszközök használata és digitális írástudás fejlesztése képzési programjainkon – TÁMOP 2.1.2 kódszámú projekt keretében – 2013-ban 220 fő a vett részt.
A TÁMOP-2.1.6-12/1-2012-0001 azonosítószámú „Újra tanulok!” című kiemelt projekt keretében a SZTÁV Felnőttképző zRt. több megyében is elnyerte a
• minősített hegesztő,
• fogyóelektródás védőgázas ívhegesztő, erdőművelő,
• földmunka-rakodó- és szállítógép-kezelő,
• motorfűrész-kezelő képzések és a hozzájuk kapcsolódó vizsgák megszervezésének lehetőségét közel 180 fő számára.

Társaságunk vezetése fontosnak tartja a szolgáltatások magas színvonalon tartását, ezért vállalatunk az ISO 9001:2009 minőségirányítási rendszer szerinti minősítéssel rendelkezik, a Felnőttképzők Szövetségének (FVSZ) minősített tagja.
Elhatározásunk, hogy az ISO 9001:2009 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer működtetésével és folyamatos tökéletesítésével fejlesszük intézményünk kompetenciáit, és javítsuk vevőink megelégedettségét. Céljaink érdekében arra törekszünk, hogy – a vevői visszajelzéseket hasznosítva – szolgáltatásaink kielégítsék megrendelőink minőségi elvárásait, megfeleljünk a hazai és uniós jogszabályok és szabályozások követelményeinek, továbbá etikai normáinknak.
Alvállalkozóinkat úgy választjuk meg, hogy a megkívánt minőséget folyamatosan biztosítani tudjuk.
A minőségirányítási folyamatban társaságunk teljes kollektívája részt vesz. Mindenki elkötelezetten vállalja, hogy saját tevékenységét minőségi elvárásaink, előírásaink szerint végzi.
Részvénytársaságunk vezetése – beleértve a regionális igazgatókat és a tanműhely-vezetőket is – elkötelezett a kitűzött célok megvalósítása mellett, ezért:
• motiválja és továbbképzi a munkatársakat, hogy képességeiket, tudásukat teljes mértékben a társaság céljainak megvalósítására fordítsák;
• rendszeresen ellenőrzi a minőségirányítási rendszer működésének hatékonyságát és meghatározza a továbbfejlesztési irányokat.
Társaságunk a gazdasági élet változásaihoz igazítva folyamatosan bővíti képzési szolgáltatásait. Intézményünk szakmailag felkészült, mintegy 50 fő főállású munkatárssal és kétszáz főt meghaladó külső oktatói karral rendelkezik.
A SZTÁV zRt-nél lebonyolított tanfolyamok vizsgaeredményessége
A SZTÁV zRt. folyamatosan fejleszti képzési programjait, amely biztosítja a magas vizsgaeredményességet. Önálló vizsgaközpontunkban 122 államilag elismert (OKJ-s) szakképesítés vizsgáztatására van hatósági felhatalmazásunk. 2011-ben 122 vizsgán 1678 fő vett részt, ebből 92 volt a saját szervezésű tanfolyamot záró vizsga, ezeken 1249 fő vizsgázott 98%-os sikerességgel. 2012-ben 134 vizsgán 1620 fő vett részt, ebből 117 vizsga volt saját szervezésű, amelyet 1249 fő teljesített 97,5%-os sikerességgel. 2013-ban 318 vizsgán 3720 fő tett vizsgát, ebből 268 volt a saját szervezésű tanfolyamot záró vizsga, ezeken 3058 fő vizsgázott 93,7%-os sikerességgel.

Mostanában induló képzéseink:

A képző összes képzése